Shopping di Livina ,Kuching

Posted by Leeza | Posted in


Sabtu lepas saya mengambil anak saudara saya yang sulung , Zarina dan anak angkatnya Asmara balik ke kampung.Ahad pula kenalah menghantar mereka balik semula ke Kuching. Yang mengikut tentulah Putri dan neneknya. Kakak saya ini hendak membeli beberapa barang keperluan rumah. Jadi, Zarina mencadangkan untuk pergi ke Livina ,gudang peralatan rumah yang mengadakan jualan murah sempena Tahun Baru Cina. Inilah pertama kali saya memandu sendiri ke Livina. Yang lucunya , si Zarina co-pilot saya ini pun silap memberi arah jalan. Saya yang terus memandu akhirnya membuat u-turn di traffic light jambatan tol. Wah...ramai sungguh orang yang pergi ke sana. Saya terpaksa memarkir kereta jauh di tepi jalan. Itupun nasib baik ada ruang kosong. Murah harga barang-barang tersebut. Saya membeli sebuah bekas beras yang boleh memuatkan 12 kg . Tudungnya pink dan badannya warna putih dan dihiasi bunga rose. Cantik. Harganya RM29.90. Satu lagi yang saya sambar ialah rak pinggan mangkuk untuk sinki 2 tingkat warna putih, RM19.90. Jadi jumlah perbelanjaan saya hari itu tak sampai RM50.00.

Apa yang pasti, dua kanak-kanak ini suka sahaja dibawa berjalan-jalan. Putri , cucu saya ini pantang melihat saya berpakaian cantik sedikit , madang sahaja nak mengikut. Tengoklah badannya yang tambun, buntit...hahaha.

Comments (2)

Za bertambah buntit akak tengok si Putri, muka dia tambah lebar..ha ha..mengekor aje dia aik

Hahaha kak...selalu za usik dia, boroi. Sekarang sejak baca DKM, dia dah za panggil Buntit, kah3. Menjeling panjang bila dipanggil Buntit..macam Akim.