LAMANYA TAK KEMASKINI BLOG

Posted by Leeza | Posted in

Salam pembaca yang dikasihi.
Tak terasa memakan tahun juga saya tidak mengemaskini blog kesayangan saya ini. Bukannya apa, sibuk bukan satu alasan yang kukuh memandangkan saya aktif di facebook. Agaknya itu sebab saya berasa berat hati dengan blog kesayangan ini.
Tahun 2014, apakah anjakan paradigma yang hendak ditampilkan ? Apakah usaha yang hendak dilakukan untuk mencapai target dalam kerjaya, peribadi , dan dunia akhirat ? Segalanya perlu diteliti dengan penuh antap supaya tidak tertinggal dan tidak terlebih di satu pihak sahaja. Juga kesihatan diri dan keupayaan diri perlu diambil kira terlebih dahulu. Memanjakan diri juga perlu tetapi jangan sampai menternak lemak sehingga malas merajai hati dan setiap sendi.
Dunia buku, masih mendapat tempat utama dalam diri saya. Saya suka membaca dan sentiasa berhati-hati memilih bacaan saya. Sekarang terdapat lambakan novel-novel cabul yang temanya terlalu kebudakan . Kita dimomokkan dengan dunia perasaan yang melampau hingga ketepikan cara hidup halal dan sihat. Target saya, sebuah buku seminggu, alhamdulilah sejak akhir tahun 2013 telah dapat saya praktikkan. Sepanjang Januari 2014 saya telah membaca empat buah buku antaranya :
i. Bukan Kerana Aku Tak Cinta
ii. Aku Bukan Mitress
iii. Ulu Yam Ke Liverpool
iv. Bisik-bisik Gelora

Komen saya pasal buku-buku ini ? 2 Bintang sahaja sebab sedap dibaca tidak menusuk ke hati. Ada beberapa perkara tidak saya setujui dalam semua buku-buku ini. Sayapun dah malas hendak buat review sekarang ini.

Okay, rasanya setakat ini dulu celoteh saya ini . Semoga berjumpa lagi.....jaga diri ya.
Sayang semua.....

Comments (0)